FAQ om LED pærer og LED lys
Her har vi samlet noen vanlige spørsmål fra våre kunder som har spørsmål rundt LED lys der lyspæren ikke virker slik den skal. Dersom det er noe du lurer på rundt dette, kan du kanskje finne svaret på ditt spørsmål her.
LED lyset eller sparepæren min virker ikke.
Selv om E27 sokkelen skal være standardisert, så er det litt forskjell fra produsent til produsent, både når det gjelder pærer og selve sokkelen. Enkelte LED pærer kan muligens være litt "buttere", mens andre er "spissere". Dersom du tidligere har brukt pærer som er "butte" kan kontaktpunktet på siden av sokkelen ha blitt presset/bøyd litt for langt inn, slik at pærer som er "spisse" ikke kan skrues langt nok inn til å få kontakt med kontaktpunktet på siden av sokkelen. Du kan da bruke f.eks. et skrujern og bøye dette FORSIKTIG tilbake igjen. Pass på at det ikke er strøm tilkoplet når du gjør dette! Å få kontakt med kontaktpunktet i bunnen/senter av sokkelen er ofte ikke noe problem, det er som regel kontaktpunktet på siden som skaper problem.
Jeg vet at lyspæren får kontakt på begge kontaktpunktene, men den lyser fortsatt ikke.
I motsetning til glødepærer er 12V LED lyspærer og 12V sparepærer også avhengig av at pluss og minus er riktig koplet. De skal som regel ha pluss på "spissen" og minus "rundt". Pærene er merket med pluss og minus. For pærer som ikke har skrusokkel f.eks. G4, MR16 og GU10 kreves det også at pluss og minus er riktig koplet. Pæren er merket med hvilket punkt som skal ha pluss og hvilket som skal ha minus. Dette gjelder ikke for polaritetsuavhengige pærer. De virker uavhengig av hvordan pluss og minus er koplet.
Jeg er interessert i LED pærer, men vil ikke ha pærer med det "blå lyset" jeg har sett at noen LED har.
Da må du se etter pærer som har betegnelsen varmhvit. Dette lyset er ikke blått, men mer likt lyset du får fra vanlige glødepærer. På bildet til høyre ser du forskjellen på en kaldhvit pære og en varmhvit pære. Pæren til venstre på bildet er kaldhvit, mens den til høyre er varmhvit.